data:blog.pageTitle Michelin bloggen som innehåller: spel, tjäna pengar, tips, dator,: Seg dator? Öppnas dina dokument och bilder långsamt? Michelin ger några tips.

Jag har även en blogg där jag tar upp mode, design, skvaller, ironi, humor

tisdag 12 januari 2010

Seg dator? Öppnas dina dokument och bilder långsamt? Michelin ger några tips.

Jag kommer ibland lägga in några tips i mellan åt för att kunna fixa till sin dator när den verkar lite trött.

STARTA SNABBARE:
Välj bort de program du inte vill ska starta samtidigt som datorn startades. Använd verktyget msconfig. Skriv "msconfig" i startrutan. Klicka bort ett program i taget och starta om datorn.

GÅR SPELEN HACKIGT?
Spel oh all annan hårdvara, är beroende av instruktioner till datorn om hur de fungerar. De kallas drivrutiner. Och precis som med alla program uppdateras drivrutinerna ofta. Se till att ladda ned de senaste. Använd Windows Update, men leta även på komponenttillverkarnas hemsidor, exempelvis www.nvidia.om eller www.aticom. (Wimdows XP, Windows Vista, Windos 7)

ALLTING GÅR LÅNGSAMT
Det finns i tusental: alarmprogram, postitlappar på skärmen, pogram som gö fönstren genomskinliga och chattprogram som alltid ä påslagna - småprogram som stjäl systemresurser men egentligen itne tillför något. Vista Sidebar är ett sådant, liksom alla grafiska extraeffekter i Windows Vista. Stäng av Vista Sidebar. Höger klicka på ikonen i startfältet och välj "avsluta". I dialogrutan som dyker upp klickar du i rutan som säger att Vista Sidebar aldrig ska startas när datorn gör det.

Fler tips kommer!
VARNING!
Se upp! De funktioner och verktyg som förekommer i de här informationen kan,
fel använda, göra din dator obrukbar.
Är du ovan vid datorer - LÅT BLI.
Michelin tar inget ansvar för fel som uppstår som ett resultat av den här informationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar